Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elämä

Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elama - Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elämä

Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elämä on puhuttanut musiikkimaailmaa ja puhuttaa edelleen. Jopa Michael Jacksonin lasten elämä kiinnostaa edelleenkin suurta yleisöä, vaikka tähden itsensä kuolemasta on kulunut jo lähes 20 vuotta. Hänen ainutlaatuista tanssityyliään imitoidaan edelleen ja Michael Jackson on edelleenkin suosittu penkkareiden hahmona.

Erikoinen elämä

Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elama 1 - Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elämä

Michael Jackson syntyi 29.8.1958 Garyssa Indianassa ja kuoli 25.6.2009 Los Angelesissa Kaliforniassa. Hän syntyi suurperheeseen ja oli sen kahdeksas lapsi. Kaikkiaan hänen perheeseensä syntyi kymmenen lasta. Michael Jacksonin äiti oli Jehovan todistaja ja isäänsä Michaelilla oli vaikea suhde. Hänen lahjakkuutensa musiikin parissa huomattiin jo nuorena ja hän lauloikin aluksi veljiensä kanssa perustamassaan yhtyeessä. Myöhemmin hän alkoi esiintyä yksin ja nousi pop-maailman huipulle. Hänen yksityiselämänsä herätti runsaasti keskustelua, sillä hän keskittyi muuttamaan ulkonäköään ja käyttäytyi tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Häntä myös epäiltiin pedofiliasta useammin kuin kerran. Toisaalta Michael Jackson tunnettiin myös aktiivisena hyväntekijänä, sillä hän lahjoitti suuria summia rahaa hyväntekeväisyyskohteisiin. Hänen persoonansa olikin erittäin monitahoinen ja jopa ristiriitainen ja hän herättikin musiikkimaailmassa monenlaisia tunteita.

Satumainen ura

Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elama 2 - Michael Jacksonin satumainen ura ja erikoinen elämä

Thriller, vuonna 1982 ilmestynyt albumi, on yltänyt kaikkein myydyimmäksi albumiksi kautta aikojen! Eikä se suinkaan ole Michael Jacksonin ainoa hyvin menestynyt albumi, vaan myös esimerkiksi albumit HIStory, Dangerous, Bad ja Off the Wall löytyvät maailman kaikista eniten myytyjen albumeiden joukosta. Albumeiden menestyksen lisäksi Michael Jackson saavutti uransa aikana myös useita palkintoja, kuten 13 Grammy-palkintoa sekä 26 American Music Awards -palkintoa. Nämä pienet esimerkit hänen uransa varrelta kertovat omaa tarinaansa siitä, kuinka satumainen hänen uransa oli!