Muistatko vielä Dingo-ilmiön – oletko valmis sen uuteen tulemiseen?

Muistatko viela Dingo ilmion oletko valmis sen uuteen tulemiseen - Muistatko vielä Dingo-ilmiön - oletko valmis sen uuteen tulemiseen?

Osa keski-ikään ehtineistä musiikkifaneista kertoo nolostelevansa joitakin vanhoja fanituksen kohteitaan ja tässä yhteydessä moni mainitsee Dingon. Muistatko vielä Dingo-huivit ja fanituksen, jonka alkamisen jälkeen mikään ei enää tuntunut samalta kuin ennen? 80-luvulla elettiin Suomirockin ja Dingon kulta-aikaa ja fanit kerääntyivät jopa äänitysstudion ulkopuolelle heidän fanituksen kohteensa, Dingon, äänittäessä studiolla suosikkibiisejään, kuten Kerjäläisten valtakuntaa. Palkinnoksi riitti, jos pääsi bändien kanssa fanikuvaan bändin jäsenten pitäessä tupakkataukoa. Dingon hajoaminen olikin aikoinaan monelle fanille suuren kriisin paikka. 5. heinäkuuta 2020 Yle kuitenkin uutisoi Dingo-ilmiön palanneen ja Dingo onkin tehnyt uutta tulemista. Olet valmis Dingo-ilmiön uuteen tulemiseen?

Uuden paluun haasteet

Muistatko viela Dingo ilmion 2 - Muistatko vielä Dingo-ilmiön - oletko valmis sen uuteen tulemiseen?

Dingo on yrittänyt viime vuosina uutta paluuta. Koronaepidemia on kuitenkin sekoittanut suunnitelmia ja perunut keikkoja. Muutenkin moni on suhtautunut uuteen paluuseen näin pitkän ajan kuluttua hieman epäillen. Moni uskookin, että varsinainen Dingo-hysteria sellaisena kuin se koettiin 80-luvulla, oli ainutlaatuinen kokemus – niin bändille kuin sen faneillekin! Ihan tällaiseen hysteriaan Dingon uusi tuleminen tuskin yltää – eikä tarvitsekaan!

Audiodraamasta tunnelmaa

Muistatko viela Dingo ilmion 1 - Muistatko vielä Dingo-ilmiön - oletko valmis sen uuteen tulemiseen?

Jos haluat virittäytyä Dingo-hysterian tunnelmaan, kannattaa tutustua Kaikki huutaa Dingo! -audiodraamaan. Olli Riipinen esittää audiodraamassa pääosaa – ja hyvin esittääkin. Audiodraama kuvaa hyvin sitä, kuinka Dingon onnistui sekoittaa Suomi – jopa pahemmin kuin naapurimaamme Ruotsin ABBA! Tavaratalojen ja levykauppojen hyllyjen kerrotaan jopa tärisseen, kun Dingon fanilaumat ravasivat pyytämässä nimikirjoituksia Dingon jäseniltä. Bändin jäsenten kotikulmilla nähtiin jopa turistibusseja, joissa innokkaat fanit pääsivät tutustumaan idoleidensa kotinurkkiin. Dingo-ilmiötä kuvattiinkin jopa maatamme ravistuttavaksi ilmiöksi! Tiesitkö muuten, että moni pitää Dingon varsinainen läpimurtona vuoden 1984 Levyraatia, jossa esitettiin bändin Sinä ja Minä -single.