Taustamusiikilla tunnelmaa yrityksen tiloihin

Taustamusiikilla tunnelmaa yrityksen tiloihin - Taustamusiikilla tunnelmaa yrityksen tiloihin

Taustamusiikki on erinomainen tapa tuoda tunnelmaa yrityksen tiloihin! On ihan tutkittu juttu, että esimerkiksi kauppakeskuksissa tietynlainen musiikki voi jopa johdatella asiakkaita ostamaan, joten ei ole mikään ihme, että esimerkiksi suositut pop-kappaleet soivat monissa yrityksissä. Vaikka sääennusteet ovatkin entistä tarkempia ja parempia, saattaa huono sää silti yllättää ja huonolla säällä on erityisen mukavaa hakeutua säänsuojaan vaikkapa suureen kauppakeskukseen. Kauppakeskuksessa soiva musiikki puolestaan virittelee helposti ostotunnelmaan, vaikka etukäteen et ehkä olisikaan ollut aikeissa ostaa mitään. Onko ilmiö sinulle tuttu? Jos on, ymmärrät varmasti entistä paremmin, miksi taustamusiikki on tällaisissa yrityksissä niin kovin tärkeä, myyntiä ja viihtyisyyttä lisäävä tekijä. Mitä sitten kannattaa huomioida, kun on aika hankkia taustamusiikkia yritystiloihin?

Mitä kannattaa huomioida?

Taustamusiikki on oivallinen tapa kehittää ja parantaa yrityksen liiketoimintaa. Taustamusiikkipalvelut on mahdollista ulkoistaa mutta joissakin tapauksissa soittolistoja voi tehdä myös itse. Jos haluat hankkia yrityksesi taustamusiikin avaimet käteen -periaatteella, kannattaa sinun ottaa yhteyttä taustamusiikkiin erikoistuneeseen yritykseen ja pyytää heiltä tarjousta. Tämä on suosittu vaihtoehto taustamusiikkia käyttävien yritysten keskuudessa. Kun valitset yrityksellesi tällaista palvelua, kannattaa ihan ensimmäiseksi miettiä, kuinka paljon itse haluat olla vaikuttamatta taustamusiikkiin – sopiiko sinulle asiantuntijan räätälöimät soittolistat, haluatko itse tehdä soittolistoja vai haluatko, että yrityksessä soitetaan valmiita listoja, jotka on luotu esimerkiksi tietyn genren pohjalta?

Taustamusiikilla tunnelmaa yrityksen tiloihin 1 - Taustamusiikilla tunnelmaa yrityksen tiloihin

Yritys voi käyttää myös musiikin striimauspalveluita, joiden kautta niillä on mahdollista saada käyttöönsä laajoja soittolistoja. Samaan pakettiin on mahdollista sisällyttää lisäksi palveluita, jotka liittyvät musiikkityylin sekä musiikin valintaan ja soittolistojen rakenteluun.

Yrittäjän on mahdollista rakentaa taustamusiikkisoittolistoja itsekin, Tällöin hän voi tallentaa musiikkia joko äänitteiltä tai digitaalisesti toimivista musiikkikaupoista. Tällaisessa toiminnassa yrittäjällä pitää kuitenkin olla tallennuslupa. Kun lupa on hankittu, voit tallettaa soittolistoillesi kappeleita esimerkiksi CD-levyiltä, Google Playstä tai Apple Musicista, ja esittää niitä julkisesti yrityksesi tiloissa.